İPhone'da Birden Çok Kişiyi Nasıl Hızlıca Silebilirsiniz

İPhone'da bir kerede birden fazla kişiyi silmek, küçük bir başarı değildir. Kişileri iPhone'unuzdan tek tek silmek, iPhone'daki Rehber'de çoklu silme seçeneği olmadığından uzun zaman alır. Aslında, birden fazla kişiyi iPhone'dan veya iPad'den hızlı bir şekilde silmenin en kolay yolu bir Mac veya PC'de yapmaktır. Bilgisayarınızdaki birden fazla kişiyi kolayca toplu olarak silebilirsiniz; sonuçlar, iPhone'unuzun iCloud ayarlarında Rehber etkinleştirilmiş olduğu sürece iPhone'unuzda görünecektir. Bu ipucu, iPhone 7, iPhone 6 ve daha eski modellerden birden fazla kişinin nasıl çıkarılacağını kapsar. Ayrıca, iPhone'unuzdaki bir kişiyi tek tek nasıl sileceğinizi ve tüm kişileri iPhone'unuzdan tek seferde temizlediğiniz zaman ne yapacağınızı, telefondan kurtulduğunuzu da ele alacağız.

Yukarıdaki video, bir iPhone Life Insider Günlük Video İpucu'nun önizlemesidir.

Kişileri iPhone 7 veya iPad'inizden kaldırmanın en kolay yolu, tek bir kişiyi silmek mi yoksa bir çok kişiyi aynı anda silmek mi istediğinize bağlıdır.

İPhone'unuzdan veya iPad'inizden Tek Bir Kişiyi Silme

  • Rehber'i açın ve silmek istediğiniz kişiyi bulun.
  • Kartvizitlerini açmak için kartvizite dokunun.
  • Kartvizitlerinin sağ üst köşesindeki Düzenle düğmesine dokunun.

Ekranın altına kaydırın ve Kişiyi Sil öğesine dokunun. Onaylamak için Kişiyi Sil'e tekrar dokunun ve ardından Bitti'ye dokunun.

Birden Çok Kişiyi iPhone veya iPad'inizden Silme

Mac kullanıcıları için:

Mac'inizdeki Rehber uygulamasını kullanarak birden fazla kişiyi aynı anda iPhone'unuzdan veya iPad'inizden kaldırabilirsiniz. Bunun çalışması için, Mac'inizde iPhone veya iPad'inizin oturum açtığı ve Kişiler'in işaretli olduğundan emin olduğunuz aynı iCloud'da oturum açmanız gerekir.

Oturum açmak için:

  • Sistem Tercihleri'ni açın ve iCloud'u seçin.
  • Burada oturum açabilir ve Kişiler'i işaretleyerek cihazlarınız arasında senkronize edilmelerini sağlayabilirsiniz.

İCloud'da oturum açtıktan sonra (veya zaten öyleyseniz):

  • Mac'inizdeki Rehber uygulamasını açın. Bu Uygulamalar bölümünde bulunabilir.
  • Tüm Kişileri Görüntüleme, klavyenizdeki Komut düğmesini basılı tutun ve silmek istediğiniz tüm Kişileri tıklayın.

Sağ tıklayın ve Kartları Sil öğesini tıklayın. Silme işlemini onaylayın.

Değişiklikler iPhone'unuzda da güncellenecektir.

PC kullanıcıları için:

  • Bilgisayarınızda icloud.com'u açın ve iPhone veya iPad'inizde iCloud'da oturum açtığınız Apple kimliğiyle oturum açın.
  • Rehber'i seçin.

  • Ctrl tuşunu basılı tutun ve silmek istediğiniz Rehbere tıklayın.
  • Klavyenizdeki Delete tuşuna basın.

  • Silme işlemini onaylayın.

Tüm Kişileri Bir kerede iPhone veya iPad'den Silme

iPhone ve iPad kullanıcıları bazen, cihazı fabrika ayarlarına geri yüklemek yerine, cihazı teslim etmeden önce tüm bağlantılarını ve diğer kişisel bilgilerini toplu olarak siler. Bu, özellikle kullanıcı iPhone veya iPad'i başka bir aile üyesine teslim ediyorsa yaygındır, ancak cihaz satılırken de olur.

Gizliliğinizi korumak ve bir Apple kimliğini başka bir kişiyle paylaşmaktan kaynaklanan komplikasyonlardan kaçınmak için yalnızca tüm kişilerinizi iPhone veya iPad'inizden silmeniz değil, aynı zamanda iCloud'dan tamamen çıkmanız ve silmeniz gerekir. Aygıtı fabrika ayarlarına geri getirerek tüm verilerinizi iPhone veya iPad'den tamamen alın.

Temizlenen cihazı bir aile üyesine teslim etmeyi planlıyorsanız ve App Store ve iTunes satın alımlarını paylaşabilmek istiyorsanız, ayrı Apple Kimlikleri alırken alışverişlerinizi paylaşmanıza olanak sağlayan Family Sharing'i ayarlayarak bunu yapabilirsiniz.