Nasıl iPhone'unuzdan Fotoğraflar Toplu Silme

Büyük fotoğraf koleksiyonlarını iPhone'unuzdan kaldırmak, depolama alanını boşaltmak için harika bir yoldur. Fotoğraflar uygulaması, bir albümde birden fazla fotoğraf seçmek için kaydırarak veya belirli tarih ve yerlere giderek son yaparak anlar adı verilen büyük fotoğraf kümelerini silerek çok sayıda fotoğrafı bir kerede silmeyi kolaylaştırır. İPhone'unuzda neden Moments sekmesi olmadığını merak ediyorsanız veya hareket halindeyken toplu fotoğrafları silmek için basit bir yol istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte iPhone'unuzdaki fotoğrafları nasıl sileceğiniz.

İPhone'dan Fotoğraflarınızı Toplu Silme:

Bazen, yer açmak veya hareket halindeyken düzenli kalmak için birçok fotoğrafı silmek isteyebilirsiniz. İPhone'daki Fotoğraflar uygulaması, iCloud ve yerel depolama alanından toplu resimlerin silinmesini kolaylaştırır. Fotoğrafları tek tek fotoğrafları Fotoğraflar uygulamasının içindeki Tüm Fotoğraflar albümünden toplu olarak nasıl sileceğiniz açıklanmaktadır.

  • Fotoğraflar uygulamasını açın.
  • Albümler sekmesine gidin.
  • Tüm Fotoğrafları Seç.
  • Sağ üst köşedeki Seç düğmesine dokunun.
  • Tek tek fotoğrafları seçmek için tek tek fotoğraflara dokunabilirsiniz.
  • Aynı anda birkaç fotoğraf seçmek için, parmağınızı silmek istediğiniz fotoğraf satırlarına kaydırın. Önce yatay olarak kaydırdığınızdan emin olun, çünkü dikey olarak kaydırmak albümün yukarı veya aşağı kaymasına neden olur. Yatay olarak kaydırdığınızda, kaydırma yapmadan dikey olarak kaydırma yapabilirsiniz. Seçilen fotoğraflar mavi bir onay işareti görüntüler.
  • Fotoğrafların seçimini kaldırmak için mavi onay işaretlerini kaldırmak için fotoğraflara tek tek dokunun veya tüm satır boyunca kaydırın.

  • Sağ alt köşedeki çöp simgesine dokunun.
  • Bir pop-up, seçilen fotoğrafları iCloud, Photo Stream ve sildiğiniz fotoğrafları içeren diğer albümlerden silmek istediğinizi onaylamanızı ister. Onaylamak için Sil [#] Fotoğraflar seçeneğine dokunun.

Silinecek daha fazla sayıda toplu fotoğraf varsa, bu ipucunun ikinci kısmına bakın.

İPhone'unuzdaki Tüm Anları Silme

Apple, bir anı belirli bir tarihte ve / veya belirli bir yerde çekilmiş bir fotoğraf kümesi olarak tanımlar. Fotoğraflar uygulamasının içindeki belirli anları seçerek tüm fotoğraf kümelerini bir kerede silebilirsiniz. Anları silmek, bir bilgisayara kaydettikten sonra mümkün olduğu kadar çok fotoğrafı silmeye çalışıyorsanız özellikle yararlı olabilir. Fotoğraflar uygulamasının MacOS sürümünden farklı olarak, iOS için Fotoğraflar uygulamasında Anlar etiketli belirli bir bölüm yoktur. Bununla birlikte, belirli zamanlarda veya yerlerde çekilen fotoğraflara giderek Fotoğraflar uygulamasında silinecek belirli anları yine de bulabilirsiniz. İşte nasıl:

  • İPhone'daki Fotoğraflar uygulamasını açın. En alttaki Fotoğraflar'a dokunun.
  • Fotoğraflar sekmesi sizi geçerli tarihe götürür. Geri almak ve silinecek ek anları bulmak için sol üstteki mavi oka dokunun.

  • Bu sizi şu anki yılınıza getirir. Anları diğer yıllarda görüntülemek için sol üstteki mavi oka tekrar dokunun.
  • Buradan yıla göre gezinebilirsiniz. Belirli bir yıldaki anları görüntülemek için, silmek istediğiniz görüntüleri içeren yılın altındaki fotoğraf kümesine dokunun. Bu örnekte, 2018 yılının altındaki fotoğraf kümesini seçiyorum.

  • Artık seçtiğiniz yıl içinde listelenen bir tarihe veya konuma gidebilirsiniz. Silmek istediğiniz görüntüleri içeren bir fotoğraf kümesi bulmak için yukarı veya aşağı kaydırın. Devam etmek için o fotoğraf kümesine dokunun.

  • En üstteki etiket Fotoğraflar dese de, şimdi seçebileceğiniz ve silebileceğiniz anların bir listesini görüntülüyorsunuz. Anlar tarihe göre kümelerde listelenir. Silmek üzere fotoğraf kümelerini seçmeye başlamak için sağ üstteki Seç düğmesine dokunun.

  • Şimdi, her fotoğraf kümesini işaretleyen tarihin sağında, yine Seç kelimesini göreceksiniz. Silmek istediğiniz her fotoğraf kümesi için Seç'e dokunun.

  • Bu, seçilen kümedeki her görüntünün üzerinde mavi onay işaretlerinin görünmesine neden olur. Daha önce olduğu gibi, silmek istemediğiniz görüntüler varsa, mavi onay işaretini kaldırmak için fotoğrafa dokunun.
  • Şimdi sağ alttaki çöp kutusu simgesine dokunun.

  • Silme [#] Fotoğraflar öğesine dokunarak silme işlemini onaylayın.
  • Seçtiğiniz görüntüler şimdi iCloud'dan silindi ve Fotoğraflar uygulamanızda artık görünmeyecek.

Kaza ile Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır

Yanlışlıkla saklamak istediğiniz bir fotoğrafı yanlışlıkla sildiyseniz, korkmayın! iCloud, son 30 gün içinde sildiğiniz resimleri Fotoğraflar uygulamanızın En Son Silinen Albümüne kaydeder. Silinen fotoğrafları geri yüklemek için Son Silinenleri kullanabilir veya bu verilerin iCloud depolama sınırınıza göre sayılmasını istemiyorsanız, Son Silinenleri boşaltabilirsiniz. En Son Silinmiş albümde, verileri son kaydedilen fotoğraflardan kurtarmak veya kaldırmak için nasıl gezinileceği açıklanmaktadır.

Fotoğrafları En Son Silinmiş Albümden silmek için:

  • Fotoğraflar uygulamasının içindeki Albümler sekmesine gidin.
  • Aşağıya Diğer Albümler'e gidin ve En Son Silinmiş'i seçin.

  • Sağ üstteki Seç düğmesine dokunun.

  • Tek tek fotoğrafları teker teker dokunarak silmek üzere tek tek fotoğrafları seçebilirsiniz. Seçiminizi tamamladığınızda, sol alt kısımdaki Sil düğmesine dokunun.

  • Tek tek fotoğrafları seçmek yerine, sol alt köşedeki Tümünü Sil düğmesine dokunarak tüm fotoğrafları bir kerede silebilirsiniz.

  • İstendiğinde, Silme [#] Fotoğraflar öğesine dokunarak silme işlemini onaylayın.

En Son Silinmiş Albümden fotoğrafları kurtarmak için:

  • Fotoğraflar uygulamasının içindeki Albümler sekmesine gidin.
  • Aşağıya Diğer Albümler'e gidin ve En Son Silinmiş'i seçin.

  • Sağ üstteki Seç düğmesine dokunun.
  • Tek tek fotoğrafları tek tek dokunarak geri yüklemek için tek tek fotoğrafları seçebilirsiniz. Seçiminizi tamamladığınızda, sağ alt taraftaki Kurtar düğmesine dokunun.

  • Tek tek fotoğrafları seçmek yerine, sağ alt köşedeki Tümünü Kurtar öğesine dokunarak tüm fotoğrafları bir kerede geri yükleyebilirsiniz.

  • İstendiğinde, [[]] Fotoğrafları Kurtar seçeneğine dokunarak restorasyonu onaylayın.