İPhone'daki Fotoğraflardaki Bir Kişi Albümünü Silme veya Ekleme

İOS 10 ile birlikte Apple, People albümünü iPhone'daki Fotoğraflar uygulamasına ekledi. Genel olarak, belirli bir kişinin fotoğraflarını bulmak için çok kullanışlı bir özellik. Sık sık grup fotoğrafı çekerseniz, Kişi albümü sizin için o gruptaki kişilerin fotoğraflarını bulma işini yapar. Ancak, Kişi albümünü silmek istediğiniz veya eklemek istediğiniz belirli bir kişi varsa? İOS 11'de her ikisini de yapmanın yeni bir yolu var. İşte iPhone'daki bir Kişi albümünü nasıl sileceğinizi veya ekleyeceğinizi buradan bulabilirsiniz.

İPhone'daki Resimlerdeki Bir Kişi Albümünü Silme

  • İPhone'unuzdaki Fotoğraflar uygulamasını açın.

  • Fotoğrafların Albüm sekmesine gidin ve Kişiler albümünüzü açın.

  • Silmek istediğiniz kişinin albümüne dokunun, ardından sol alt köşedeki Kaldır öğesine dokunun.
  • Görünen menüde "Kişi Albümünden Kaldır" a dokunun.

Artık Kişiler albümünüzden bir dizi resim kaldırdınız, ancak bu fotoğraflar hala telefonunuzda. Ayrıca, iPhone'unuz hala bu resimlerin aynı kişi olduğunu hatırlıyor, bu nedenle albümü daha sonra tekrar bir araya getirmek mümkündür; İşte nasıl.

  • Kişi albümünden çıkardığınız kişinin resmine dokunun, daha sonra yukarı kaydırın.
  • Şimdi o kişinin albümü tekrar görünür hale geliyor; üzerine dokunun.

  • Yeni bir ekran açılacak ve size Kişi Albümüne Ekle seçeneğini gösterecek, tıklayın.

Kişi albümünüzden kaldırdığınız kişi şimdi geri yüklendi.

İPhone'daki Kişi Albümüne Yeni Kişi Ekleme

Bu ipucu, iPhone’unuzun otomatik olarak eklemediği kişileri People albümüne eklemek için de işe yarayacaktır. Kişiler albümünüze eklemek istediğiniz kişinin fotoğrafına dokunun, fotoğraflarını kaydırın ve ardından Kişilere Ekle "seçeneğine dokunun.