Parolanızı mı unuttunuz? İTunes, iCloud veya Recovery Mode ile Engelli Bir iPhone veya iPad Nasıl Geri Yüklenir

Yani iPhone şifrenizi unuttunuz; şimdi napıyorsun? Kilit Ekranınız için yanlış şifreyi çok kez girmişseniz, iPad'inizin veya iPhone'unuzun devre dışı olduğunu zaten biliyorsunuz ve cihazınızı nasıl geri yükleyeceğinizi merak ediyorsunuz. Cihazınızdaki Apple şifresini sıfırlamanın ve en yeni iPhone'lara kadar iPhone 6 veya 7 gibi daha eski bir iPhone'a sahip olsanız da kilitli bir iPhone veya iPad'e girmenin birkaç yolu vardır. İTunes, iCloud veya kurtarma moduyla engelli bir iPhone veya iPad'i nasıl sıfırlayacağınızı öğrenmeye başlayalım.

iPhone Devre Dışı, iTunes'a Bağlanın

Altı farklı, yanlış şifre cihazınıza girilirse, yukarıdaki bildirimi göreceksiniz. Başka bir yanlış şifre girilirse, iPhone veya iPad'inizin ne zaman devre dışı bırakılacağı ve onuncu denemeye kadar cihazınız daha uzun süre kilitlenir ve cihazınızı iTunes'a bağlamanızı yönlendiren bir mesaj görürsünüz. Cihazınızı onuncu hatalı şifreyi silecek şekilde ayarladıysanız, iPhone veya iPad'iniz silinir ve tekrar çalışması için yedeklemeden geri yüklemeniz gerekir.

İPad'inizin veya iPhone'unuzun Yedeği Var mı?

Umarım, cihazınızı düzenli olarak iTunes veya iCloud ile yedeklemişsinizdir, çünkü öyleyse verilerinizi kurtarmanız gerekir.

Ama nasıl iPhone veya iPad sıfırlamak için?

Cihazınız devre dışı bırakıldığında, geri yüklemek için iTunes, iCloud veya kurtarma modunu kullanmak dışında kilidini açmanın bir yolu yoktur. İPad veya iPhone'unuz için hangi yöntemi kullanmalısınız? İşte, cihazınız için hangi seçeneğin işe yarayacağına ilişkin bazı yönergeler:

  • İPhone'unuzu daha önce iTunes kullanarak senkronize ettiyseniz ve iPhone'unuz için yedek oluşturmak için sık sık iTunes'u kullanıyorsanız, iTunes yöntemini kullanın.
  • İCloud'da oturum açtıysanız ve iPhone'umu Bul etkinse, iCloud yöntemini kullanın.
  • İCloud'u kullanmıyorsanız ve iTunes'a bağlanamıyorsanız, kurtarma modunu kullanmanız gerekir.

İPhone'unuzu veya iPad'inizi Silip Geri Yüklemek İçin iTunes'u kullanın

Cihazınızı daha önce iTunes ile senkronize ettiyseniz:

  • İPhone veya iPad'inizi daha önce bir USB kablosu kullanarak senkronize ettiğiniz bilgisayara bağlayın.
  • Şifre istenmişse ve hatırlayamıyorsanız, cihazınızı senkronize ettiğiniz başka bir bilgisayarı kullanın veya kurtarma moduna geçin.
  • iTunes, cihazınızla senkronize olur; Bu ipucunu takip ederek bir yedekleme yapın.
  • İTunes'da, ekranın üst kısmına yakın ve sol tarafına doğru yerleştirilmiş olan cihazınızın simgesine tıklayın. Bu, cihazınızla ilgili tüm bilgileri ve içindekileri açacaktır.
  • İlk sekme Özet'tir. Orada iPhone'u Geri Yükleme seçeneğini göreceksiniz; buna tıkla.
Ana sayfaya atlayın USB kablosunu kullanarak iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayın. Otomatik olarak açılmazsa iTunes'u başlatın.

  • İPhone'umu Bul'un kapatılması gerektiğine dair bir hata mesajı alırsanız, bunun yerine iCloud yöntemini (sonra listelenir) veya kurtarma modunu kullanın.
  • Ekrandaki yönergeleri takip edin. Bu iPhone'unuzu tamamen siler, bu nedenle iTunes veya iCloud'da yeni bir yedeğiniz olduğunu bilmeniz önemlidir.
  • İPhone'unuz geri yüklendikten sonra, yeni bir iPhone gibi başlayacaktır. Kurulum işlemini takip edin. Cihazınızı geri yükleme zamanı geldiğinde, iTunes Backup'tan Geri Yükle'yi ve mevcut olan en son yedeklemeyi seçin.

Bu sizin için işe yaramazsa (ve iCloud yöntemi gereksinimlerini karşılamıyorsanız) kurtarma modunu kullanmanız gerekir.

İPhone'u iCloud ile Sil ve Sıfırla

  • Bilgisayarınızda bir tarayıcı açın ve icloud.com/find adresini ziyaret edin.
  • Apple kimliğiniz ve şifrenizle giriş yapın.

  • En üstteki Tüm Aygıtlar'ı seçin.
  • Şu anda devre dışı olan cihazınıza (iPhone, iPad veya iPod Touch) tıklayın.

  • Bu işlemin çalışması için cihazınızın Wi-Fi ve bir güç kaynağına bağlı olması gerekir.
  • İPhone Sil'i (veya hangisi devre dışıysa) tıklayın ve onaylayın.

  • Tüm uygulamalarınızı ve diğer satın alımlarınızı geri yüklemek için Apple ID şifrenizi girin.
  • Cihazınız silindikten sonra, yeni iPhone'ların yaptığı gibi açılacaktır.
  • İstenen kurulum işleminden geçin. Bir yedeklemeden geri yükleme zamanı geldiğinde, iCloud Yedekleme'den Geri Yükle'yi ve en son yedeklemenizi seçin.

  • Bu bir saat kadar sürebilir; işleminizi tamamlayabilmeniz için cihazınızı şarj etmeli ve Wi-Fi bağlantısına bağlı tutmalısınız. Cihazınızdaki müzik, fotoğraf ve uygulamaların geri yüklenmesi daha uzun sürebilir.

Engelli iPhone veya iPad'inizi Sıfırlamak için Kurtarma Modunu kullanın

Cihazınızı geri yüklemek için kurtarma moduna başvurmanız gerekmesinin birkaç farklı nedeni olabilir: Cihazınız iTunes ile senkronize edilmediyse veya iCloud'a yedeklenmediyseniz, iTunes cihazınızı tanımıyorsa veya iPhone veya iPad'inizi söylüyorsa kurtarma modundayken veya ekranınız Apple logosunda ilerleme çubuğu olmayan donmuşsa. Kurtarma modunu kullanmak için iTunes’un en son indirilen sürümünü içeren bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.

  • Bilgisayarınızdaki iTunes'u kapatın, ardından cihazınızı bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
  • Otomatik olarak açılmazsa iTunes'u başlatın.
  • Şimdi iPhone'unuzu yeniden başlatmaya zorlama zamanı geldi:
  • İPhone 6s veya önceki sürümlerde iPad veya iPod touch için: Üst (veya Yan) ve Giriş düğmelerini aynı anda basılı tutun. Ekranda Apple logosunu gördüğünüzde, düğmelerden vazgeçmeyin. İTunes’a Bağlan ekranınız görünene kadar ikisini de basılı tutun.
  • İPhone 7 veya 7 Plus için: Yan ve Sesi Azaltma düğmelerini aynı anda basılı tutun. Ekranda Apple logosunu gördüğünüzde, düğmelerden vazgeçmeyin. İTunes'a Bağlan ekranı görünene kadar her ikisini de basılı tutun.
  • İPhone 8, 8 Plus veya X için: Sesi Aç düğmesine, ardından Sesi Azalt düğmesine hızlıca basıp bırakın. Sonra, iTunes'a Bağlan ekranını görene kadar Yan Düğmeye basın ve basılı tutun.
  • İPhone veya iPad'iniz kurtarma moduna girdiğinde, iTunes, cihazınızı Geri yüklemek mi yoksa Güncellemek mi istediğinizi soracaktır. Güncelle'yi seçtiğinizde iTunes, verilerinizi silmeden cihazınızı geri yüklemeye çalışır.

  • Bu işlem zamanını verin, ancak on beş dakika sonra cihazınız geri yüklenmezse, yukarıdaki adımları tekrar deneyin, ancak Bu seferinde geri yükle'yi seçin.
  • İPhone'unuz geri yüklendikten sonra, yeni iPhone'ların yaptığı gibi başlayacaktır. Kurulum işlemini takip edin. Bir yedekleme iTunes veya iCloud'dan geri yükleme zamanı geldiğinde, mevcut olan en yeni yedeklemeyi seçin.